Na ez aztán egy igazán megosztó étel. Egyesek szerint nem szabadna májat ennünk, mert az a szervezet legfőbb méregtelenítő központja, így az a saját szervezetünkre nézve károsító hatású. Mások szerint azonban ez az egyik legtökéletesebb élelmiszer, tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal. "A" és D-vitaminban, illetve vasban, rézben, cinkben, mangánban és szelénben gazdag.
Gyermekek számára én fogyasztását heti egy alkalommal javaslom (gyermekorvos ajánlása alapján).
Hozzávalók:
- egy marék csirkemáj
- 2 kis fej vöröshagyma
- só, bors, 1 tk majoranna
- olaj
- 3 db burgonya
Elkészítése:
A csirkemájat alaposan megmossuk, majd szárazra töröljük. A hagymát felaprítjuk, forró olajban megdinszteljük, hozzáadjuk a májat és picit pirítjuk. Amikor színt kap egy kicsit, felöntjük egy deci vízzel és hozzáadjuk a fűszereket. Sózni nem szabad, mert megkeményedik. Én addig szoktam a vizet pótolni hozzá, amíg jó puha nem lesz. A végén sózom egy picit. Jó szaftosra főzzük.
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk és kockára vágva megfőzzük.
Jó étvágyat!