Ez az az étel, amit bárki nyugodtan fogyaszthat, feltéve ha nem allergiás a cukkinire.
Cukkini jótékony hatásai:
Nagy mennyiségben tartalmaz C-vitamint, béta-karotint, foszfort, káliumot, kalciumot, mangánt, cinket, folsavat és antioxidánsokban is gazdag.
Gyulladáscsökkentő hatású, erősíti az immunrendszert. Csökkenti a vastagbélrák és a szívbetegségek kialakulásának kockázatát, kordában tartja a koleszterinszintet, javítja a csontok egészségét.
Hozzávalók:
- 2 db cukkini (héjával együtt)
- liszt
- 1 db tojás
- 1 ek kefír
- só, bors
- olaj
- ementáli sajt
- petrezselyem
Elkészítése:
A cukkinikat megmosom és nagylyukú reszelőn lereszelem. Sózom és félre teszem, hogy levet eresszen. Levét leöntöm, hozzáütök egy tojást, sózom, borsozom, beleöntöm az egy ek kefírt és annyit lisztet adok hozzá, hogy ne legyen túl híg a massza, majd mehet bele a petrezselyem is. Forró, bő olajban kisütöm. Ha kész, ementáli sajttal megszórva tálalom.