Az egészséges táplálkozás gyerekkorban kezdődik.

Baby Kitchen

Cukkinitócsni ementáli sajttal

2019. szeptember 17. - livan11

20190917_113249.jpg

Ez az az étel, amit bárki nyugodtan fogyaszthat, feltéve ha nem allergiás a cukkinire. 

Cukkini jótékony hatásai:

Nagy mennyiségben tartalmaz C-vitamint, béta-karotint, foszfort, káliumot, kalciumot, mangánt, cinket, folsavat és antioxidánsokban is gazdag.

Gyulladáscsökkentő hatású, erősíti az immunrendszert. Csökkenti a vastagbélrák és a szívbetegségek kialakulásának kockázatát, kordában tartja a koleszterinszintet, javítja a csontok egészségét.

 

Hozzávalók: 

- 2 db cukkini (héjával együtt)

- liszt

- 1 db tojás

- 1 ek kefír

- só, bors

- olaj

- ementáli sajt

- petrezselyem

Elkészítése:

A cukkinikat megmosom és nagylyukú reszelőn lereszelem. Sózom és félre teszem, hogy levet eresszen. Levét leöntöm, hozzáütök egy tojást, sózom, borsozom, beleöntöm az egy ek kefírt és annyit lisztet adok hozzá, hogy ne legyen túl híg a massza, majd mehet bele a petrezselyem is. Forró, bő olajban kisütöm. Ha kész, ementáli sajttal megszórva tálalom. 

A bejegyzés trackback címe:

https://babykitchen.blog.hu/api/trackback/id/tr115113560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása