Az egészséges táplálkozás gyerekkorban kezdődik.

Baby Kitchen

Patisszon bumerángok jázmin rizzsel

2019. szeptember 16. - livan11
jokep_3.jpg
Bevallom őszintén, hogy én már sokszor unom a húsos kajákat, ilyenkor jó egy kis rántott patisszon. Noha vitamin- és ásványianyag tartalma nem jelentős, azonban fehérjében gazdag. A jázmin rizzsel azonban óvatosan kell bánni, én kislányomnak nagyon-nagyon ritkán adom, ugyanis glikémiás indexe magas, komoly vércukor ingadoztató hatása van. 
Hozzávalók: 
- 1 db patisszon
- só, bors
- jázmin rizs
- 2 db tojás
- zsemlemorzsa
- liszt
- egy kevés tej
- olaj
Elkészítése: 
A patisszont meghámozzuk kettévágjuk és kimagvazzuk. Vékony szeletekre vágjuk, besózzuk. 20 percig állni hagyjuk, hogy levet eresszen. Ezt követően levét leöntjük róla, borsozzuk. A panírozáshoz a tojást felverjük, majd hozzáöntjük a tejet. Szokásos liszt, tojás, zsemlemorzsa sorrend szerint panírozzuk.Forró olajban szép aranybarnára sütjük. A rizst szokásos módon megfőzzük.

A bejegyzés trackback címe:

https://babykitchen.blog.hu/api/trackback/id/tr9415094118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása