Az egészséges táplálkozás gyerekkorban kezdődik.

Baby Kitchen

Csillagok közt

Avagy sütőtökös burgonyapüré roston sült csirkemellel

2019. szeptember 17. - livan11

20190916_122042.jpg

Nem csak finom ez az étel, de aki szereti a sütőtököt, annak egy igazi különlegesség is. Megjegyezném ugyanakkor, hogy noha a hús és krumpli kombináció minden asztalon jelen van, azonban a kettő együtt annyira nem egészséges. A burgonya keményítőtartalma és a hús fehérjetartalma más-más emésztőnedveket igényel, így együtt fogyasztva gázképződést, gyomorégést okozhatnak. 

A húsokat ezért érdemes zöldségekkel körítve tálalni, pl. spárgával, brokkolival, cukkinivel, karfiollal. 

 

 Hozzávalók:

- csirkemell (1/2 mellfilé)

- só, bors 

- 1 mk kakukkfű 

- 1 szelet sütőtök 

- 3 db burgonya

- 1 kk vaj

- 1 ek olaj

Elkészítése: 

Sütőtökös burgonyapüré:

A sütőtököt kettévágjuk, kimagvazzuk, majd féltenyérnyi darabokra vágjuk. Tepsibe helyezzük, fóliával letakarjuk és 200 fokra felmelegített sütőbe rakjuk. Amikor megpuhult, levesszük róla a fóliát és 180 fokon sütjük tovább, amíg meg nem pirul. 

A burgonyát a szokásos módon puhára főzzük, egy kk vajjal összetörjük, majd pürésítjük egy szelet sütőtökkel.  

Csirkemell:

A csirkemellfilét szeletekre vágjuk, csínnyán sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel megszórjuk. Egy kanál olajat felhevítünk a serpenyőben, és a csirkemellszeleteket megsütjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://babykitchen.blog.hu/api/trackback/id/tr8815101880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása