Az egészséges táplálkozás gyerekkorban kezdődik.

Baby Kitchen

Pirított csirkemáj főtt krumplival

2019. szeptember 17. - livan11

Na ez aztán egy igazán megosztó étel. Egyesek szerint nem szabadna májat ennünk, mert az a szervezet legfőbb méregtelenítő központja, így az a saját szervezetünkre nézve károsító hatású. Mások szerint azonban ez az egyik legtökéletesebb élelmiszer, tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal. "A" és D-vitaminban, illetve vasban, rézben, cinkben, mangánban és szelénben gazdag. 

Gyermekek számára én fogyasztását heti egy alkalommal javaslom (gyermekorvos ajánlása alapján).

Hozzávalók:

- egy marék csirkemáj

- 2 kis fej vöröshagyma

- só, bors, 1 tk majoranna

- olaj

- 3 db burgonya

Elkészítése: 

A csirkemájat alaposan megmossuk, majd szárazra töröljük. A hagymát felaprítjuk, forró olajban megdinszteljük, hozzáadjuk a májat és picit pirítjuk. Amikor színt kap egy kicsit, felöntjük egy deci vízzel és hozzáadjuk a fűszereket. Sózni nem szabad, mert megkeményedik. Én addig szoktam a vizet pótolni hozzá, amíg jó puha nem lesz. A végén sózom egy picit. Jó szaftosra főzzük.

A burgonyát meghámozzuk, megmossuk és kockára vágva megfőzzük.

Jó étvágyat!

A bejegyzés trackback címe:

https://babykitchen.blog.hu/api/trackback/id/tr7615110824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása