Az egészséges táplálkozás gyerekkorban kezdődik.

Baby Kitchen

Illatos zöldséges rizs

2019. szeptember 27. - livan11

20190924_132604.jpgEnnek a kajának nem csak az illata mennyei, de egy igazi vitaminbomba is. Csupa egészséges hozzávaló, a sikere pedig garantált. Kislányomnak ez a kedvenc húsmentes kajája, amit - nem túlzok- visítva kér. Remélem a ti gyerkőceiteknek is hasonlóan be fog jönni ez az étel. 

Vitamintartalma:

Sárgarépa  gazdag tápanyagokban, B1-, B2- és B6-, valamint C-vitamint tartalmaz, az ásványi anyagok közül kalcium és foszfor mellett vas is van benne. Érdemes vékonyan hámozni, mivel értékes tápanyagainak nagy része közvetlenül a vékony külső héj alatti háncsszövetben található. 

Cukkini - C vitamin bomba, a héja béta karotint és antioxidánsokat tartalmaz, segít megelőzni a sejtek károsodását. A cukkini rendszeres fogyasztása csökkenti a szklerózis multiplex kialakulásának rizikóját.

Kápia paprika - tele van C-vitaminnal, magas a kalcium-, a foszfor-, a kálium- és a béta-karotin-tartalma, ezen felül bioflavonoidokban és provitaminokban gazdag. Serkenti az anyagcserét és szabályozza a vérkeringést.

Lássuk, mi kell hozzá: 

- 100 gr basmati rizs

- 2 db sárgarépa

- 2 szelet kápia paprika

- 1db hagyma

- fél cukkini

- 1 db paradicsom (héj és mag nélkül)

- só, bors (egy éves kor felett)

- olivaolaj

 

Elkészítése:

A rizst puhára főzzük. A zöldségeket apró kockákra vágjuk. Egy serpenyőben olivaolajat hevítünk, és mehet bele a hagyma. Amikor üveges lesz, következik a répa, 2 perc párolás után a cukkini, majd 2 perc után a kápia paprika és a paradicsom. Nagyon pici bors és só mehet bele. Ha a zöldségek megpuhultak, hozzátesszük a rizst és felöntjük egy dl vízzel. Picit sütjük még (amíg a víz elpárolog) és már kész is van.

A bejegyzés trackback címe:

https://babykitchen.blog.hu/api/trackback/id/tr515174202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása